Καινούργια πακέτα.

Greek Forum
Papasot
Posts: 231
Joined: 13 May 2016 22:32
Location: Patras, Greece

Καινούργια πακέτα.

Post by Papasot »

Καλησπέρα Δημήτρη,
Έχω δύο πακέτα έτοιμα, αλλά αυτήν την στιγμή το txz είναι μόνο για Slackel 32-bit. Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω μεταγλώττιση σε Slackel 64-bit γιατί αυτήν την στιγμή δεν έχω μηχάνημα 64-bit με το Slackel εγκαταστημένο. Για κάποιο λόγο, ούτε το Virtualbox βοηθάει (δεν με αφήνει να κάνω εγκατάσταση σε εικονικό δίσκο). Πάντως, το ίδιο ακριβώς SLKBUILD δουλεύει άψογα σε Salix 64-bit.
Είναι εντάξει έτσι; Και αν ναι, μια που δεν έχεις package submissions στο Sourceforge (απ' ό,τι είδα, έχεις μόνο tickets), τι ακριβώς πρέπει να κάνω; Απλά μια ανακοίνωση στο forum;
djemos
Site Admin
Posts: 676
Joined: 15 Apr 2016 06:03

Re: Καινούργια πακέτα.

Post by djemos »

1. ΟΚ. Δημιούργησα άλλη μια κατηγορία για τα package submissions και ενημέρωσα τα links. Τα πακέτα τα ίδα στο http://people.salixos.org/papasot Αλλά έχεις στο φάκελο salix to 64 bit μόνο και στο slackel το 32 bit μόνο. Κανονικά στο salix και αργότερα που δεν θα συμβαδίζουν οι εκδόσεις πρέπει να έχεις και τα 32 και 64 bit. Θα τα πάρω από εκεί.
Τα 64bit τα έκανα εγκατάσταση στο slackel και δουλεύουν. Θυμίζει το mc και το άλλο το παλιό στα windows command manager δεν θυμάμαι το όνομα.

Το package submissions δουλεύει όπως στο salix. Απλά πρέπει να κάνεις log in με το user name και pasword που έκανες όταν δημιούργησες λογαριασμό στο sourceforge. Αφού τα πακέτα δουλεύουν σε salix αφού τώρα και τα δυο project είναι slackware 14.2 ανέβασε τα ιδια πακέτα στο slackel. Όπως έκανες στο salix. Ετσι και για δοκιμή για να τεσταρουμε το package sunmissions του slackel.

2. Αν έχεις 64 bit μηχάνημα τότε κατέβασε το vmware. Αυτό χρησιμοποιώ και έχω σε εικονική μηχανή salix-mate 32 και 64 14.1 όταν έκανα τα live isos για το salix και salix-xfce 32 και 64 bit 14.2 για να κάνω τα πακέτα για το salix.
Θα το χρειαστεί επίσης και για να κάνεις πακέτα για το salix. Είναι καλύτερα έτσι αφού μπορείς να σβήνεις εύκολα ένα λειτουργικό από να τα έχεις όλα στο δίσκο σε πραγματική εγκατάσταση.
Το vmware το κατεβάζεις από το vmware.com. Το εγκαθιστάς με sudo sh VMware-Workstation-Full-12.1.1-3770994.x86_64.bundle --ignore-errors
Πρέπει επίσης να έχεις εγκαταστήσει το πακέτο kernel-source του slackware.
djemos
Site Admin
Posts: 676
Joined: 15 Apr 2016 06:03

Re: Καινούργια πακέτα.

Post by djemos »

Τα πακέτα είναι στα repos του slackel Closed Tickets
Papasot
Posts: 231
Joined: 13 May 2016 22:32
Location: Patras, Greece

Re: Καινούργια πακέτα.

Post by Papasot »

Δημήτρη, έφτιαξα τα πακέτα σε Slackel 64 και τα ανέβασα στο people.salixos.org. Οπότε τώρα και τα 32-bit και τα 64-bit που βρίσκονται εκεί έχουν μεταγλωττιστεί κανονικά σε Slackel 32 και 64 bit, αντίστοιχα, και όχι σε Salix.
Επίσης άνοιξα δύο package submissions όπως είπες, και δούλεψε κανονικά. Βέβαια για πληρότητα στα package submissions συμπεριλαμβάνονται και τα 32-bit που έχεις ήδη ανεβάσει.

Υπάρχει μια μικρή αλλαγή στον worker. Συγκεκριμένα, πρόσθεσα αρχείο *.sug για συνιστώμενα πακέτα, που στην περίπτωση αυτή είναι το xterm (το έχει σαν default τερματικό ο worker).

Ο worker θυμίζει όντως Midnight Commander. Φαίνεται πρωτόγονος στην εμφάνιση, αλλά έχει πάρα πολλές δυνατότητες (συμπεριλαμβανομένου και ftp, αλλά δυστυχώς όχι sftp ακόμα). Επίσης η default εμφάνιση τον αδικεί, μπορείς να το φτιάξεις να φαίνεται αρκετά όμορφο. Το καλύτερο είναι ότι όλα τα κουμπιά που έχει από κάτω προγραμματίζονται (με bash ή lua), οπότε αν ασχοληθείς μπορείς να κάνεις τον worker όπως ακριβώς τον θέλεις και να κάνει παπάδες. Προσωπικά δεν έχω δει ισχυρότερο file manager. Τέλοσπάντων, η αλήθεια είναι ότι αν συνηθίσεις έναν διαχειριστή αρχείων δεν τον αλλάζεις με τίποτα.

Ευχαριστώ για όλα, και την συμπερίληψη στο Slackel και τις οδηγίες που με ξεστράβωσαν.
djemos
Site Admin
Posts: 676
Joined: 15 Apr 2016 06:03

Re: Καινούργια πακέτα.

Post by djemos »

Ο worker θυμίζει όντως Midnight Commander. Θυμήθηκα και γω παλιές εποχές σε spectrum όπου έκανα τη διπλωματική μου στο πολυτεχνείο, στα φωτοβολταϊκά. Είχα κανονική κασέτα κασετοφώνου να αποθηκεύω τα προγράμματα. Και άφηνα κενό να καταλαβαίνω από τον ήχο που σταματούσε το ένα πρόγραμμα και ξεκινούσε το επόμενο. Χαμός δηλαδή. Και τύπωσα το πρόγραμμα σε ένα μικροσκοπικό εκτυπωτή που είχε φέρει ένας φίλος από Αγγλία. Που να βρεις στην Ελλάδα τέτοιο τότε. Ηταν πολυτέλεια. Απλά να μη γράφω το κώδικα με το χέρι. Και είχα και pascal σε spectrum που ήταν turbo. 32kb μνήμη. 1985 χαχαχα Πω πω τι θυμήθηκα. Και τώρα τα pc καταπίνουν GB. Την διπλωματική την έχω βρήκα τελικά ένα αντίγραφο για ενθύμιο που ήταν κάπου στο σπίτι ξεχασμένο. Το spectrum υπάρχει αλλά δεν δουλεύει. Τα τίναξε δυστυχώς.

Τα προγράμματα είχαν λάθος link σε i486 ενω στο people.salixos.org ήταν τα κανονικά σε i586. Τα ανέβασα στα repos. Είναι εντάξει. Αν και τα παλιά έτρεχαν κανονικά.
Papasot
Posts: 231
Joined: 13 May 2016 22:32
Location: Patras, Greece

Re: Καινούργια πακέτα.

Post by Papasot »

Εγώ την διπλωματική μου την έκανα σε Commodore 64, περίπου 3 χρόνια αργότερα από εσένα. Ξέρω πολύ καλά τι λες, κασετόφωνο και άγιος ο θεός (και αν έπιανε κιόλας, πολλές φορές τα έχανες αυτά που είχες σώσει). Θυμάμαι μάλιστα ότι είχαμε βρει ένα κόλπο, έβαζες λίγο μανό για τα νύχια την κεφαλή του κασετοφώνου και έπιανε καλύτερα. Το disk drive ήταν πανάκριβο και επομένως πολυτέλεια για τους λεφτάδες κομπιουτεράδες. Το ίδιο και ο εκτυπωτής, εγώ αγόρασα έναν εκτυπωτή ακίδων μεταχειρισμένο από φίλο κι έκανα την δουλειά μου. Οι χαρακτήρες ήταν 5x7 ακίδες, φαντάσου. Ο σκληρός δίσκος ήταν βέβαια όνειρο επιστημονικής φαντασίας.
Και κατά σύμπτωση κι εμένα σε pascal ήταν η διπλωματική.

Κι όμως, σε αυτούς τους υπολογιστές με 48 ή το πολύ 64 kb RAM κάναμε δουλειά, όχι αστεία. Μέχρι και pac-man σε γλώσσα μηχανής είχα φτιάξει (εμένα λεγόταν pap-man). μετά ανακάλυψα ότι υπήρχαν και assembler και ήθελα να βαρέσω το κεφάλι μου στον τοίχο, εγώ με μηδέν και ένα το έκανα. Περασμένα μεγαλεία....Σήμερα όπως σωστά λες οι υπολογιστές τρώνε τα Gb με το κουτάλι και πάλι δεν μας φτάνουν.
djemos wrote:Τα προγράμματα είχαν λάθος link σε i486 ενω στο people.salixos.org ήταν τα κανονικά σε i586. Τα ανέβασα στα repos. Είναι εντάξει. Αν και τα παλιά έτρεχαν κανονικά.
Πιστεύω ότι το λάθος με το 486 οφείλεται στο σκριπτάκι slkbuild-postgen, το οποίο όταν βλέπει 32-bit βάζει 486 γιατί ήταν για 14.1 και δεν έχει ενημερωθεί. Έπρεπε να το αλλάξω με nano ή κάποιον άλλο editor.
Papasot
Posts: 231
Joined: 13 May 2016 22:32
Location: Patras, Greece

Re: Καινούργια πακέτα.

Post by Papasot »

Δημήτρη καλημέρα.
Δεν μπορώ να εγκαταστήσω την Slackel 64-bit έκδοση του avfs από gslapt (μου λέει ότι είναι λανθασμένο το md5 sum). Ωστόσο τα αρχεία που έχω ανεβάσει στο people.salixos.org/papasot/slackel είναι σωστά. Για να βεβαιωθώ τα κατέβασα ξανά από εκεί και τα έλεγξα:

Code: Select all

pap[Downloads]$ md5sum -c *.md5
avfs-1.0.3-i586-1pp.txz: OK
avfs-1.0.3-x86_64-1pp.txz: OK
worker-3.8.3-i586-1pp.txz: OK
worker-3.8.3-x86_64-1pp.txz: OK
Οπότε υποθέτω ότι κάποιο λάθος πρέπει να έγινε κατά την μεταφορά του avfs-1.0.3-x86_64-1pp.txz στα extra. Καλού-κακού έλεγξε και το αντίστοιχο worker-3.8.3-x86_64-1pp.txz, το οποίο δεν με άφηνε να εγκαταστήσω το glsapt γιατί έχει προαπαιτούμενο το avfs.
djemos
Site Admin
Posts: 676
Joined: 15 Apr 2016 06:03

Re: Καινούργια πακέτα.

Post by djemos »

Τα αρχεία είναι εντάξει. Απλά δεν έχει ενημερωθεί τοπικά η cache του slapt-get.
sudo spkg -d worker avfs
sudo slapt-get --clean
sudo slapt-get -u
sudo slapt-get -i worker avfs

Εδώ σε slackel-64 εγκαθίστανται κανονικά. Να γιατί χρειάζεται να αλλάζει το pkgrel, επειδή αν είναι το ίδιο και δεν γίνει καθαρισμός της cache το slapt-get δεν ενημερώνεται για το συγκεκριμμένο md5 αφού θεωρεί ότι υπάρχει ήδη και δεν έχει γίνει αναβάθμιση.
djemos
Site Admin
Posts: 676
Joined: 15 Apr 2016 06:03

Re: Καινούργια πακέτα.

Post by djemos »

Και μιας και αναπολούμε τα περασμένα. Μερικές τελευταίες σκέψεις.

Το spectrum είχε δυο εκδόσεις 32kb και spectrum plus με 48kb. Εγω είχα τη πρώτη. Για οθόνη είχα μια ασπρόμαυρη τηλεόραση. Τον εκτυπωτή δεν τον αγόρασα απλά ήρθε ο φίλος στο σπίτι τυπώσαμε το πρόγραμμα και τον ξαναπήρε πίσω. Τον χρησιμοποιούσε για να φτιάχνει σύστημα σε προπο στο προπατζίδικο του πατέρα του. Ηταν Ξανθιώτης δηλαδή, σπούδαζε στο τόπο του. Μικρότερο έτος από μένα. Στο 5ο έτος είχαμε ένα εργαστήριο με oric, commodore, newbrain δεν τα θυμάμαι τώρα όλα. Και υπήρχε ένας 8088 με dos της ibm με έγχρωμο monitor και σκληρό δίσκο που δεν άφηναν να τον δουλέψει κανένας. Έκανε 1.500.000 δραχμές τότε. Ο μοναδικός στο Πολυτεχνείο. Πολλά λεφτά το 1985. Τότε δηλαδή είδα το πρώτο από τα επερχόμενα pc που αργότερα κυριάρχησαν στην αγορά.

Εκεί τότε λοιπόν, κάναμε basic σε αυτά. Και γλώσσα assembly, μικροεπεξεργαστές z80, 8086, 8088. Και fortran IV στα πρώτα έτη. Την pascal και την c μου την έδωσε ο φίλος που σου είπα και τα φόρτωσα στο spectrum. Ετσι έμαθα pascal και c. Δεν υπήρχαν σαν μάθημα στο κύκλο σπουδών. Με τη c έφτιαξα και παιχνίδια αργότερα ναρκοπέδιο το γνωστό που δούλευε με το πληκτρολόγιο. Έβαζες όσες νάρκες ήθελες. Αφού ποντίκι δεν υπήρχε.
Η pascal προέκυψε για να κάνω πολυωνυμική προσέγγιση n-1 βαθμού [n-σημείων (συντεταγμένων x-y)] για τη διπλωματική. H basic την πρώτου βαθμού έκανε μια μέρα και βάλε να τη βγάλει. Για τη δευτέρου άσε καλύτερα. Οπότε το πρόγραμμα που αρχικά είχα κάνει σε basic το μετέτρεψα σε pascal.
Του πρώτου βαθμού την έβγαζε σε 1 λεπτό. Την δευτέρου σε 3 λεπτά. Πήγα μέχρι 9ου βαθμού. Κάνα 20-σάλεπτο. Η καλύτερη ήταν η δευτέρου βαθμού αλλά πρακτικά η πρώτου αφού ο συντελεστής του x2 ήταν 0,000004. Ήταν πραγματικά turbo η pascal.

Που χρειάστηκαν όλα αυτά; Με το delphi (Pascal είναι) το 1997 έφτιαξα πρόγραμμα μισθοδοσίας (αναδρομικά κλπ) σε δραχμές. Δούλευα ένα χρόνο. Δεν το χρησιμοποίησαν επειδή είχαν ένα άλλο σε dos και βαριούνταν να περάσουν τα στοιχεία. Όταν αργότερα ήρθε το ευρώ αναγκάστηκαν να το χρησιμοποιήσουν. Το μετέτρεψα σε ευρώ που να φανταστώ οτι θα ερθει το ευρώ. Άλλαξα τις integer με real μεταβλητές.
Και με αυτό πληρώνονταν μέχρι πριν 5 χρόνια 5000 καθηγητές και δάσκαλοι του Ν. Αιτωλοακαρνανίας. Εν τω μεταξύ είχα φύγει το 2004 από τα γραφεία όχι με τη θέληση μου. Αλλά το πρόγραμμα δούλευε σαν σκυλί χωρίς καν υποστήριξη. Ηταν μαύρο κουτί. Εφτιαχνες όσα ταμεία ήθελες, όριζες οτι ήθελες. Δεν υπήρχαν σταθερά πεδία στη βάση paradox. Δημιουργούνταν δυναμικά. Και οι εκτυπώσεις πάλι γίνονταν δυναμικά με γεννήτρια εκτυπώσεων που είχα κάνει μέσα στο κώδικα. Και σε κρουστικό εκτυπωτή και σε Α3-Α4 inject. Το μέγεθος του εκτελέσιμου; 1ΜΒ. Η pascal είναι πιο γρήγορη από τη c. Δοκίμασα και με borland c++ αλλά το delphi αποδείχτηκε στη πράξη turbo. Ποτέ δεν συμπάθησα τα εργαλεία της microsoft. Μου άρεσαν της borland.
Και το σταμάτησαν όταν η μισθοδοσία πήγε στο DIAS και πληρώνονται όλοι κεντρικά τώρα. Τι κέρδισα; τίποτε. Δωρεάν το έκανα για την υπηρεσία που λένε για εξυπηρέτηση. Εκεί έκανα άλλη δουλειά είχα μηχανογραφήσει τα πάντα άδειες, ΜΚ, στοιχεία κλπ σε clipper και τα υπόλοιπα αργότερα όλα παραθυρικά σε delphi. Αυτοί με κάλεσαν στα γραφεία να βοηθήσω το 1995. Να κάνω τη μηχανοργάνωση να μη γράφουν με το χέρι. Έδωσα τα καλύτερα χρόνια μου εκεί 9 χρόνια είχα και στο τέλος πήρα το παράσημο της ανοικτής παλάμης. :-) Ελλαδάρα με τα ωραία σου. Είχα βαρεθεί τα τελευταία χρόνια και έλεγα θα γυρίσω στο σχολείο. Αλλά μου έλεγαν και η μηχανοργάνωση, η υποστήριξη, τι θα γίνει; Και το ανέβαλα. Οταν άλλαξε η κυβέρνηση δεν ανανέωσαν την απόσπαση και επέστρεψα στο σχολείο. Οταν κατάλαβαν τη βλακεία τους μου είπαν να πάω πίσω. Εννοείται ότι αρνήθηκα.

H c τώρα ωφέλισε επειδή με αυτή έκανα το γραφικό εγκαταστάτη για τα live iso του slackel και του salix. Εντάξει χρειάστηκε να δω λίγο τη βιβλιοθήκη της gtk+ αλλά c είναι. Τελικά τίποτε δεν πάει χαμένο και όλα έχουν μια συνέχεια.
Papasot
Posts: 231
Joined: 13 May 2016 22:32
Location: Patras, Greece

Re: Καινούργια πακέτα.

Post by Papasot »

Ας ανταποδώσω, αν και η ιστορία μου έχει πάρα πολλές αντιστοιχίες. Εγώ ξεκίνησα με ένα Casio PB-410, "υπολογιστή" τσέπης. Η RAM του ήταν 2Kb σε κάρτα με μπαταρία για να κρατάει τα προγράμματα. Είχε μία οθόνη 12 χαρακτηρων και από πάνω έδειχνε πόση RAM είχες ελεύθερη. Ξεκινούσε από 1562 bytes και κάθε φορά που πρόσθετες μια εντολή στο πρόγραμμα (Basic εννοείται) το νούμερο αυτο κατέβαινε. Ακόμα το θυμάμαι το νούμερο γιατί έπρεπε να το κοιτάς συνέχεια. Για να φτιάξεις κάτι χρήσιμο έπρεπε να βγάλεις κυριολεκτικά από την μύγα ξύγκι. Κι όμως γινόταν, και έμαθα πάρα πολλά πράγματα με αυτό το καβουρδιστήρι.

Στο Πανεπιστήμιο είχαν μια αίθουσα με Apple II για τον λαουτζίκο, και μερικά pc με 8088 για την αριστοκρατία. Μόνο από μακριά τα είχα δει, χέρι πάνω τους δεν άπλωσα, δεν μας άφηναν. Οι Πολυτεχνίτες είχαν πρόσβαση στον Univac του Πανεπιστημίου, όπου έμπαινα χάρη σε έναν φίλο. Μέχρι καυγάδες γίνονταν εκεί για το ποιος θα πρωτοκάτσει σε ένα από τα χαζά τερματικά του Univac.
Μας μάθαιναν Fortran 77 και προαιρετικά Pascal. Όπως ξέρεις από πρώτο χέρι, η Fortran εκείνη την εποχή ήταν πολύ λιτή (αν και ήταν πολύ καλή για Μαθηματικά γιατί είχε μιγαδικούς από την μάνα της). Μου άρεσε περισσότερο η Pascal, την οποία χρησιμοποιούσα κατά κόρον μέχρι το 2000 περίπου.
Τον Commodore 64 τον αγόρασα μεταχειρισμένο το 84 και στην κυριολεξία τον ξεζούμισα. Για οθόνη είχα μια παλία ασπρόμαυρη τηλεόραση (πολύ αργότερα ένα monitor πρασινόμαυρο που βρήκα σχεδόν τσάμπα). Εκεί έμαθα γλώσσα μηχανής, C, μέχρι και Prolog. Είχε και μια πολύ καλή Pascal στην οποία έκανα την διπλωματική μου.

Αργότερα όταν η λαίλαπα των PC κυριάρχησε, αγόρασα στον στρατό έναν 586 μεταχειρισμένο από κάποιον, το 98. Μέχρι τότε PC δεν είχα ποτέ (γιαυτό και ξημεροβραδιαζόμουν στο εργαστήριο που έκανα μεταπτυχιακά). Εκεί έπαιζα με Turbo Pascal και Delphi, αλλά και Fortran, που τότε ήταν πια Fortran 95 και δεν είχε καμία σχέση με την παλιά. Σταδιακά, χρησιμοποίησα την Fortran για ο,τιδήποτε. Την C για να είμαι ειλικρινής ποτέ δεν την συμπάθησα (αν και μερικές φορές χρειάζεται). Την C++ την θεωρώ απαράδεκτη (τα ίδια πράγματα μπορείς να κάνεις σε Fortran πολύ πιο εύκολα, άσε που η Fortran έχει φοβερό optimization και το εκτελέσιμο είναι σαφώς πιο γρήγορο). Τώρα πια όταν έχω ένα API σε C και το χρειάζομαι φτιάχνω ένα Fortran 2003/2008 binding και το χρησιμοπειώ από εκεί. Αν το API είναι σε C++ φτιάχνω τα αντίστοιχα αντικείμενα σε Fortran και ησυχάζω.

Μετά από διάφορε δουλειές του ποδαριού, από το 99 δούλευα στο ΤΕΙ σαν καθηγητής με σύμβαση και από το 2003 παράλληλα και στο Πανεπιστήμιο, με σύμβαση ΠΔ/407. Σε προσλάμβαναν τον Σεπτέμβριο και σε απέλυαν αρχές Ιουλίου, όπου ξαναέκανες αίτηση για τον Σεπτέμβριο, και σε ξανάπαιρναν για να καλύψουν διδακτικές ανάγκες. Παράλληλα με τα μαθήματα έκανα και διάφορα άλλα. Εκεί τους έφτιαξα πολλά προγράμματα για διάφορες ανάγκες, π.χ. ένα πρόγραμμα που έπαιρνε τα δεδομένα ενός ηλεκτρονικού μικροσκοπίου σε binary μορφή και σου έβγαζε πίνακες, γραφικές παραστάσεις, και υλοποιούσε αλγόριθμους ανίχνευσης λόφων κλπ. Εννοείται ότι δεν πήρα φράγκο για αυτά. Το 2010 πήρα πόδι, όπως και πολλοί άλλοι - σχεδόν όλοι, εκτός από μερικούς "ημέτερους". Λόγω κρίσης συρρίκνωσαν εργαστήρια, μαθήματα κλπ, και μας διώξανε. Τώρα κάνουν μαθήματα ο ένας πάνω στον άλλον, ή εργαστήρια με 40 άτομα που κυριολεκτικά δεν έχουν ούτε που να κάτσουν. Για τους τύπους, έτσι για να πουν ότι το μάθημα έγινε. Τέλοσπάντων, από τότε διατελώ άνεργος και τρώω από τα έτοιμα - τα οποία λιγόστεψαν επικίνδυνα. Που και που καμιά κομπουτεροδουλειά για φραγκοδίφραγκα.
Ουδέν κακόν αμιγές καλού όμως, έτσι βρήκα χρόνο να ασχοληθώ με βιβλιοθήκες πολυμέσων και OpenGL. μέχρι τότε, με δύο δουλειές να τρέχω από την μία στην άλλη από το πρωί μέχρι τις 8-9 το βράδυ ήταν αδύνατο.

'Οπως πολύ σωστά λες, τίποτα δεν πάει χαμένο και όλα έχουν μία συνέχεια. Χωρίς τις αμέτρητες ώρες που έφαγα πάνω από το Casiaκι, τον Commodore, το PC θα ήμουν τελείως διαφορετικός σήμερα. Αντίστοιχα, χωρίς τις αμέτρητες ώρες που έφαγες στον Spectrum, χωρίς τις εξίσου αμέτρητες ώρες για να φτιάξεις το πρόγραμμα μισθοδοσίας κλπ, δεν θα ήσουν σήμερα σε θέση να κρατάς διανομή.
Post Reply